10 gode grunner til å bo i Selbu

til nettsiden (2)

Har du noen gang lurt på å flytte til Selbu?

Du har sikkert egne grunner ... og her kan jeg hjelpe deg med ti grunner til! 

Ser du mange som flytter til Selbu? Ser du annonsene for iSelbu og lurer på “what all the fuss is about”?

Kanskje et lite småbruk eller et trygt, naturnært miljø for barna kan være noe for dere også? 

Vi flytta til Selbu for omtrent ett år siden. Vi elsker å bo her. 

Leter du etter en kommune hvor folk er positive, energiske, jordnære og blide?

Eller et sted med egen sjokoladefabrikk?

Eller et sted hvor det meste egentlig virker mulig? 

Les videre. Her er mine ti gode grunner til å bo i Selb

1 Pris på bolig

Prisene på bolig her er nok på vei opp, men er ikke på nivå med mange andre steder ennå.

Vi tror mange kommer til å finne veien til Selbu med tiden, og hvis jeg(uten noe form for bakgrunn for det) skal spå boligmarkedet for fremtiden, er nå et godt tidspunkt å investere i en bolig på Selbustrand eller rundt Medbonden. 

(Disclaimer: Jeg bare tror, jeg har ingen profesjonell bakgrunn for denne påstanden. Snakk med en eller annen pro person på området for å få juridsiske råd

2 Nærhet til Værnes, flyplassen

Reiser du i jobben eller vil være nært til flyplassen? Selvsagt vil vi det!

Værnes er jo første stopp til å nå hele resten av verden!

Hurra! Lennart jobber faktisk på Værnes og han har omtrent 25 minutter å kjøre fra oss på Selbustrand til jobb.

Det er jo ikke mye å snakke om!

3 Nærhet til mer urbane steder som Stjørdal og Trondheim

Vi har familie på Stjørdal og i Hommelvik. Dit kjører vi på omtrent en halv time. Om vi skal til Trondheim tar det nok litt lengre tid, men gjennom grusvegen og over Bratsberg går det radig likevel. På sommerstid i hvert fall og da er det så mye fint å se på når du kjører også. Kort og grei veg til alt. vi har mange naboer som pendler både til Trondheim og Stjørdal. 

4 Mye snø på vinteren – perfekt til å gå på ski eller ake

Savner du vinter som er hvit med masse snø?

Det gjorde jeg i hvert fall! Og det har vi i Selbu!

Vi hadde så mye snø rundt husene våre at vi fikk en veldig dyktig bonde i nærheten til å måke snø for oss med traktor.

Det var enorme mengder! Og så gøy som det var. Vi lagde snøhuler, akte oss og gikk på ski.

5 Veldig grønt og fint på sommeren

Og på sommeren er Selbu et fantastisk sted å være.

Jeg tror man blir lykkeligere av å se åpne grønne sletter, kyr som gresser rundt omkring og fylle lungene med frisk luft og alt som er godt.

6 Flere «sentrum» med lovende potensial: Selbu sentrum, B Langseth og Tømra

inntrykket mitt er at Selbu er et sted som folk trekker mot og jeg tror at vi kommer til å se en utvikling av flere sentrum i tiden som kommer. For tiden virker det som kommunen kanskje legger mange egg i sentrums-kurven sin, men vi har andre aktører også som er med på å skape liv. B Langseth for å nevne noen; han har bensinstasjon, butikk, idrettsarena, trollpark og flere lokaler der han holder til. 

Tømra er det mye snakk om og med tanke på hvor mange som kjører gjennom der og enten til Mebonden eller ut mot vakre Selbustrand (hvor vi bor), så er det jo litt merkelig at det ikke er et handelssentrum der allerede. Men jeg tror nok at det kommer etter hvert. 

7 Nydelig, norsk natur

Når du kjører over Selbuskogen og kommer nedover mot Selbu og Selbusjøen åpner seg foran deg og du vet at det er hjemme - da kan du kjenne roen senke seg i hjertet! I hvert fall gjør jeg det. 

Det er “breathtakingly beautiful” som det heter på engelsk.

Turstiene du kan gå her viser også hjemkommunen vår frem på en fabelaktig måte. Sjøen ligger i sentrum av det hele; trygg og god og speiler de fine bergene rundt. På enger gresser kyr og sauer gjennom sommeren. Det er virkelig fantastisk fint her - rett og slett.

8 God plass for alle i alle aldre!

Da vi bodde i en leilighet i JP Holans gate i Stjørdal så vi rett inn i naboens vinduer på den ene siden og rett inn i en klynge med hus på den andre siden. Da vi gikk ut på verandaen passet vi på hvor høyt vi snakket, fordi vi ikke ville forstyrre naboene. Noen liker nok å bo i nærheten av andre folk og det er mye som er koselig med det ... Jeg for min del savner ikke å høre det når en av vår naboer skyller ned i do. Vi bodde så nære andre at jeg alltid trodde folk kom opp trappen til døra vår da 

I Selbu er det plass til flere og det er deilig å bo der. Vi ser noen andre hus fra huset vårt og det er jo selvsagt godt å vite at vi ikke bor på en sånn “Kor ingen skulle tru at nåken kunne bu”-plass. Men vi slipper ut ungene på plena og tenker ikke på at de bråker. Det gjør de, men det plager ingen. det er faktisk bare til stor glede

9 Fritidstilbud for barn

Kulturskolen i Selbu er helt fantastisk! Jeg skal røpe for deg at jeg er teaterlærer i kulturskolen, men jeg vil gjerne få skryte av mine kolleger og hva kulturskolen får til.

Du kan sjekke ut kulturskolen HER og lese om alle tilbudene vi har.

Danselærer Maria har utdanning og mye erfaring fra England, vi har en Italiensk superdyktig pianolærer som heter Simona og hun lager en nydelig Tiramisu, Ivar er både rektor og sanglærer, utdannet ved konservatoriet, vi har Pål Steinar, en superjovial musiker og lærer som sender nye musikere ut i verden på samlebånd. Så har vi John Oddstein har eget studio, er brennende engasjert og er superdyktig i både musikk og teknikk.

Solbjørg er vår kunstlærer, en kreativ sjel med mange baller i lufta! Om du går til kulturskolens lokaler henger blant annet hennes kreasjoner på veggene og de taler for hennes talent.

Vi har også blåselærere; Heidi spiller ca alt av messing og åpna et arrangement sammen med en elev på en diger lur før sommerferien. Det var superstilig. Urszula spiller keyboard, saksofon, tverrfløyte…

Og sikkert noe mer også. Da har jeg nevnt mye og sikkert glemt masse også!

Kulturskolen er ikke det eneste tilbudet her da. Vi har også masse idrett; ballidrett og ski! e-sport har vi også. UKM holdes annethvert år i Tydal og Selbu og hver sommer har man to uker aktiv sommer. 

Selbu og Tydal menighet arrangerer ungdomsklubb, konfirmasjonsundervisning, barneklubber, barnekor, babysang med mer! Sjekk ut menighetens nettside HER.

Dette har jeg også god oversikt over fordi jeg fungerer som menighetspedagog høsten 2023. 

Du vil kanskje ha treningstilbud for voksne? Det har vi ikke i Selbu… TULLA! Vi har et fabelaktig treningstilbud på treningssenteret TRIM1. HER finner du nettsiden deres.

Eller finnes ulike lag med revy rundt omkring. Kor for voksne, hvor vår rektor i kulturskolen er dirigent, faktisk. Pokerlag finnes. Søk opp Neadal pokerlag på facebook så finner du dem! Her er altså noe for enhver! 

10 Flotte, engasjerte folk!

Alt over er gode grunner til å bo i Selbu, men dette er det beste: Det kryr av engasjerte, hyggelige, energiske folk i denne kommunen. Det dukker opp initiativ av nytt hele tiden.

Det er helt strålende og jeg føler fortsatt at jeg bare har skummet overflaten.

Her er det mer å oppdage. 

Så, har du begynt å søke gjennom finn?

Dratt innom Biltema og kjøpt flytteesker? Hvis du er usikker på hva du skal søke på, kan jeg hjelpe deg med å finne siden på finn.no 

Sjekk ut og finn din drømmebolig til din drømmepris eller bygg deg hus. Selbuhus hjelper deg sikkert:

En fleksibel ferdighus leverandør - Selbuhus - Et godt hjem 

Vil du ikke flytte hit på fulltid?

Da kan jo Selbuhytte være en ide.

Vet du om at det er en trend blant Selbyggene å bo i kommunen, og også ha hytte i Selbu?

De mer eventyrlystne har hytte i Tydal, men de fleste har nok innenfor kommunegrensene. Hvorfor dra langt når du trives nært? 

Så her kan du faktisk både finne drømmeboligen OG finne hyttedrømmen, i en og samme kommune.

Herlighet, tenk så heldig vi er her! 

Og hvis du bare vil sjekke ut kommunen og alt det følger med før du legger ut din egen bolig for salg, så book halve pensjonatet vårt for en helg og se selv hvor fint det er her! Book HER på Airbnb! 

Velkommen skal du være! 

Klemmer fra en Selbuentusiast,

Balstad pensjonat e-post signatur

PS! 

Vil du se følge med på hva som rører seg på Balstad pensjonat videre? 

Meld deg på vårt nyhetsbrev HER!

 

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!