Her er det godt å være - det har det vært lenge!

Pensjonatet på solsiden i Lykkelandet Selbu har vært her i nesten 100 år.

Balstad pensjonat har vært et yndet utreisested i mange år. På bildet her stå Gunelie selv sammen med gjester. Var de på husmorferie tro? 

Gunelie stelte godt med alle sine gjester skal vi tro historiene vi blir fortalt. Og det gjør vi! Sjarmen og sjelen i huset er god, lun og rolig.

Det er fortsatt godt å være på Selbustrand! 

Gunelie lager mat med fruene rundt seg
36

I dag ser vi fremover - og lærer av det som har vært!

Vi, Ida og Lennart Höglund, kjøpte huset i 2022 og drømmene om et pensjonat i full vigør igjen blir klarere og klarere.

Men for å bygge videre må vi kjenne til historien - vi elsker historien som sitter i veggene og som blir oss fortalt! Den må vi bare dele.

Og vi må lære mer. Har du en god historie fra Balstad pensjonat? Send den, ring oss eller kom på en av de planlagte Mimrecafeene våre! Vi gleder oss til å høre din historie!

Bygget i 1936

Eventyret startet i 1933 med giftemål mellom Gunelie og Peder Balstad. Gunelie hadde erfaring med arbeid på pensjonat lengre utpå Selbustrand, og ville starte for seg selv... 

De bygde første del av huset i 1936 og leide ut deler helt fra starten og særlig på somrene. På 50-tallet ble det bygget på to ganger til og huset sto slik det står i dag. 

På dette bilde er Gunelie og Peder Balstad sammen med sine to barn. Den unge mannen på bilde er Sverre Balstad som giftet seg med Anne-Lise, damefrisøren fra Trondheim som drev salong i pensjonatet! Det var Anne-Lise og Sverre vi fikk kjøpe pensjonatet av. Og som gav oss lov til å fortsette å bruke navnet - det er vi så takknemlige for! 

Familien Balstad
Busstur!

Gunelie og Peder samarbeidet godt

Peder kjørte buss. Han hentet gjester til pensjonatet i Trondheim og tok dem med opp til Selbustrand. 

Vi kan vel bare se for oss hvor herlig det var å komme frem og møte Gunelie og kanskje et godt, hjemmelaget måltid, solskinn og den fantastiske utsikten pensjonatet har over Selbusjøen. 

Det at ekteparet samarbeidet godt, det er en antagelse, men alt tyder på at maskineriet fungerte svært godt. Gunelie drev pensjonat, lagde mat, vasket og fikk hjelp av lokale jenter. Peder sørget for transport. Han hadde også ansvaret for en del av rutene som ble kjørt til Trondheim. 

Feiring på pensjonatet

Mange har feiret store dager på pensjonatet! 

Dette var kanskje på en 17. mai?

Ellers har pensjonatet rommet bryllup, dår og konfirmasjon. Sverre og Anne-Lise kunne fortelle om bryllup hvor det var rundt 100 gjester! Det er blitt spilt musikk, holdt taler, drukket og spist. 

Dette er nok en tradisjon vi har lyst til å ta opp! 

Vil du feire noe på pensjonatet? Foreløpig har vi noe begrenset kapasitet, men kontakt oss, så ser vi hva vi får til. 

Det virker som det aldri har manglet på tiltakslyst og løsningsorientering på pensjonatet. Dette er en tradisjon vi har lyst til å fortsette! 

Lunden
Gjester

Mange gjester - Og vi håper flere vil komme!

Gjennom årene har pensjonatet blitt besøkt av mange. 

Store, små, unge som gamle. Husmødre og familier. Revystjerner som var på turne har også benyttet overnatting på pensjonatet. Peder Balstad fikk visst prøvd sine kjappe replikker da komikere stakk hodet innom - og lyktes godt blir det fortalt. 

Peders sønn, Sverre, tok over busskjøring. Selv om det ble noe utleie og catering ble pensjonatdriften minket med tiden. 

Vi kjøpte huset for å ha god plass (og det fikk vi jo), og nå gleder vi oss til å skrive videre på pensjonatets historie!

Vil du dele en historie?

Vi vil veldig gjerne dele historier. Det vil vi gjøre i bloggen vår!

Vi gleder oss til å høre din historie! 

Ta kontakt på telefon: 99229484

Eller mail: balstadpensjonat@gmail.com

Eller meld deg på Mimrecafeen vår: Følg med på "Det skjer" eller på vår facebookside eller instagram for flere detaljer. 

Instagram: @balstadpensjonat

1